RIMAVSKÁ SOBOTA: Hasiči ráno zlikvidovali požiar vo firme s nebezpečným odpadom

05.06.2012 Rimavská Sobota

Rimavská Sobota 5. júna (TASR) - Požiar v areáli firmy na zneškodňovanie nebezpečných odpadov DETOX v Rimavskej Sobote likvidovali dnes ráno hasiči. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, pomoc pri hasení kontajnera privolali pracovníci firmy. Podľa predbežných zistení škodlivé látky do okolia neunikli.

Požiar v Rimavskej Sobote vypukol pred ôsmou hodinou ráno. "Hasičov z Rimavskej Soboty privolali pracovníci firmy. Hasiace práce boli ukončené v pomerne krátkom čase a zdá sa, že nedošlo ani k úniku škodlivých látok do okolia. Na mieste sú ešte ďalšie zložky z oblasti životného prostredia a civilnej ochrany, ktorí zisťujú ďalšie podrobnosti, ako aj naši experti. Kým neukončia svoju prácu, nevieme povedať ani to, čo bolo pravdepodobnou príčinou požiaru," informoval Piater.

Okolie firmy zabezpečili ráno aj policajti. "Prípad je zatiaľ v štádiu preverovania. Aj my čakáme na závery skúmania a až potom sa rozhodne, či bude aj vznesené obvinenie, či už pre prečin všeobecného ohrozenia alebo pre iné prípadné porušenie zákona," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.
 

Vyberte región